Cascada Cornet

Despre proiect

Turul virtual face parte din proiectul Țara Făgetului – Frumuseţi naturale realizat de Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) în județul Timiș, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș.

Tur virtual

Cascada Cornet, Nădrag, Timiş

La 100 de km de Timișoara și 40 km de Lugoj găsim o cascadă necunoscută, dar extrem de frumoasă. Cascada Cornet se găsește în partea de est a Timişului, la doi pași de Nădrag, într-un loc de o frumusețe fără seamăn. Se ajunge foarte ușor de la marginea localităţii, pe un drum de pământ și piatră spartă ce trece prin Valea Cornet. Sunt doar câţiva kilometri de mers prin pădurea răcoroasă şi plină de miresme, pe lângă pârâul Cornet, într-o drumeție în amonte.

Diferenţa de nivel a albiei pârâului dintre partea de sus și partea de jos a cascadei este de aproximativ 5 m și deși căderea de apă este mică, e încântătoare și răsplăteşte pe deplin ochii călătorului obosit după plimbarea pe sub arborii fermecători ce străjuiesc drumul.

Este foarte spectaculoasă în special primăvara când are debitul cel mai mare, dar uimeşte vizitatorii prin simplitatea și frumusețea ei naturală în orice anotimp. Acum este încă o oază de liniște și pace, însă de la an la an, numărul de vizitatori care vin la Cornet crește.

Surse şi alte informaţii

Website Turism Timiş

Pagina FB Turism Timiş

Website Discover Timiş

Aplicaţe mobil Discover Timiş pe Google Play

Aplicaţie mobil Discover Timiş pe App Store

Lasă-ne un mesaj

Your email address will not be published. Required fields are marked *