Pădurea Ceala

Pădurea Ceala este o arie protejată, de interes științific, în estul Parcului Natural Lunca Mureșului.

Acest parc se întinde de la Arad pâna la graniţa maghiară, de-a lungul râului Mureș şi este spaţiu ideal pentru relaxare, ecoturism şi chiar activităţi de educaţie ecologică. Aici putem întâlni un paradis al biodiversităţii, într-o zona relativ restransă, remarcabilă pentru numărul mare de specii protejate.

La Centrul de vizitare Ceala, amplasat în Pădurea Ceala, se poate ajunge din Municipiul Arad, pe Calea Bodrogului, către aeroport, după care se intră în Pădurea Ceala urmând indicatoarele. Centrul a fost realizat în cadrul unui proiect Phare şi a fost finalizat în anul 2006. Există facilităţile de cazare, adaptate structurii de agrement a zonei. Centrul găzduieşte un eco-muzeu şi o expoziție permanentă unde sunt expuse obiecte tradiționale.

Cei mai mulţi turişti se bucură de zona superbă a ariei protejate la pas, cu aparatele de fotografiat, însa modul ideal de a petrece timpul în rezervaţie este cu bicicleta sau cu barca pe apele raului. Se pot închiria biciclete şi diverse tipuri de ambarcaţiuni. Parcul Naţional Lunca Muresului organizează inclusiv trasee ghidate prin rezervaţie. În vacanţe, sau în cadrul activităţilor extraşcolare, aici, au loc diverse evenimente educative.

Lasă-ne un mesaj

Your email address will not be published. Required fields are marked *