Biserica ortodoxă din Vizma

Biserica ortodoxă din Vizma

Situată în satul Vizma, comuna Secaș, Timiș, construcția bisericii din Vizma a fost începută în anul 1929. Conform unei inscripții aflate pe o coloană în pronaos, lucrările au fost întrerupte și reîncepute în 1937. Terminarea lucrărilor și sfințirea bisericii au avut loc la 4 septembrie 1938.

Ca multe alte lăcașuri de cult, și această biserică a avut de suferit în timpul comunismului, fiind folosită la un moment dat pe post de grajd pentru animale.

În prezent, satul Vizma este aproape depopulat. Biserica necesită lucrări de consolidare și reparare a acoperișului, fiind în proces de degradare. Datorită grijii permanente a localnicilor parohiei Secaș, lăcașul încă rezistă. În biserică se oficiază câteva slujbe pe an.

Biserica se află într-o zonă plină de vestigii ale trecutului și peisaje naturale deosebit de frumoase. Drumul din Secaș până în Vizma (4 km) nu este asfaltat, însă este practicabil cu orice tip de vehicul. Datorită potențialului turistic ridicat, sperăm ca viitorul sa aducă o revigorare a zonei.

Tur virtual

Surse și alte informații:

Wikipedia – Vizma, Timiș

ASCOR Timișoara – Pagina Facebook

CJ Timiș – Comuna Secaș

Data: Aprilie 2018

Lasă-ne un mesaj

Your email address will not be published. Required fields are marked *